Број жиро рачуна: 840-3701760-87

Матурска екскурзијаМатурска екскурзија Политехнике - школе за нове технологије ове године обухватала је ученике III и IV разреда, а организована је на релацији Београд - Братислава - Праг - Дрезден - Праг - Беч - Београд, у периоду од 6. до 12. октобра. У реализацији туристичке агенције "Modena Travel", са којом школа сарађује успешно и на обострано задовоњство већ осам година, матурска екскурзија окупила је већину ученика генерације на незаборавном дружењу. Посету старим, културом и историјом истакнутим градовима средње Европе, обележило је добро расположење и ентузијазам и ученика и наставника. Током седам дана екскурзије обишли смо значајне културне споменике, али и нашли времена да се одморимо и забавимо. Политехника - школа за нове технологије, поносна на своје ученике, по повратку са екскурзије са ентузијазмом очекује "Звонце" - Сајам образовања - да још једном представи своја достигнућа и поносно укаже на јединство ученика и наставничког колектива у овладавању технологијама будућности, у атмосфери узајамног уважавања и заједничког рада.Победа на првом републичком такмичењу у програмирању лего робота

Наши ученици још једном су показали практичне вештине у новим технологијама. Овога пута, комбинујући знања и вештине из роботике, мехатронике и информатике, победили су на првом републичком такмичењу у програмирању лего робота!


Уз подршку компанија Comtrade, Microsoft и National Instruments такмичење је организовано у Крагујевцу, у Политехничкој школи. Идеја ових компанија била је да кроз такмичење промивишу нове технологије и достигнућа, да пруже шансу младим ученицима и будућим научницима ове земље, да прате таленте кроз факултет и кроз програм стипендирања, са могућношћу да једног дана раде у некој од ових компанија.


У конкуренцији седам школа Србије - укупно дванаест екипа, у тимовима од по два ученика и једног ментора - наши ученици су на такмичењу морали да исконструишу свог лего робота (који се састоји од мотора, сензора и процесорске јединице), који мора да исцрта облик, затим прође кроз лавиринт и коначно да сакупи предмете.


Једна од екипа наших ученика - у саставу Иван Матић и Марко Грбавац - освојила је прво место, док је друга екипа - Иван Должан и Петар Радиновић Капларовић - освојила четврто место, али су остварили најбољи успех од свих екипа које су се такмичиле на лего опреми старије генерације. Сви учесници су добили пригодне награде од компаније Comtrade.


Политехника - школа за нове технологије изузетно је поносна на нове успехе својих ученика, који у најбољем светлу, и редовно, представљају нашу школу и своје вештине. Честитамо екипама и ову победу схватамо као додатни подстицај за даљи ентузијазам у раду и наших ученика и наших наставника.Тријумф Политехнике на обласном такмичењу

На обласном такмичењу у моделовању и техничком цртању наши ученици су још једном показали резултате посвећеног рада и труда: у најважнијој дисциплини - моделовање машинских елемената - заузели су прво и друго место, а у техничком цртању (2D) друго и четврто!


Наши ученици и такмичари - Срђан Остојић, Омер Алидемај, Јован Иваниш и Никола Јовановић - припремајући се са својим менторима, наставницима Винком Шимпрагом и Владимиром Крњајићем, још једном су показали да је наша школа водећа на пољу нових технологија.


Машински факултет и његови сарадници одлично су организовали такмичење, а за нас је догађај од посебне важности јер је Машински факултет природни наставак школовања и циљ многих наших ученика. Захваљујући фирми Apkom и нашем пријатељу Марку Ковачевићу, који су поклонили веома вредан iPad првопласираном у главној дисциплини, припремили смо и веома лепе поклоне и за остале првопласиране учеснике.


Честитке нашој екипи и захвалност Машинском факултету! Видимо се на републичком такмичењу у Лесковцу!Политехника у посети Microsoft развојном центру

Група од четрдесет ученика и професора Политехнике - школе за нове технологије посетила 4. марта развојни центар 'Microsoft Србија' на Новом Београду. Компанија која изазива страхопоштовање у целом свету, препознала је у младим стручњацима из Србије креативну снагу и таленат достојне највећих изазова. Нека од најатрактивнијих софтверских и програмерских решења у Microsoft производима дело су ове младе екипе од преко стотину програмера, инжењера и математичара.


Ученици и професори Политехнике дочекани су и примљени изузетно, и имали су прилику да виде услове рада који владају у познатим светским компанијама и да сагледају, бар донекле, шта доноси таленат, памет и изнад свега упорност и посвећеност послу. Ова посета је сигурно за све нас откровење и изузетно искуство.Наша школа и на 6. Сајму образовања

Као и свих претходних година, и на овом Сајму образовања - шестом по реду - који траје од 20. до 27. октобра ове године, учествује наша школа. Посвећени промовисању квалитетног и корисног образовања, нових технологија и рада на иновацијама, и ове године имамо свој пулт на Сајму образовања, где можете да сазнате више о нашој школи и идеји, попричате са нашим професорима и ученицима и добијете материјал са основним информацијама. Ако идете на Сајам књига - ту смо од 10:00 до 22:00, у Хали 2, кроз коју ћете највероватније пролазити, те нас посетите; а ако долазите само због нас - продужите и на Сајам књига!

Сајам образовања промовише културу и друштво знања, стваралаштво и креативне идеје, које вам представљају директни учесници и носиоци образовања: факултети, основне и средње школе, иницијативе и пројекти доживотног учења, неговања талената, образовања одраслих итд. Више о Сајму прочитајте овде.

Политехника у новој школској

Током лета завршени су радови на чесми на нашем спрату у згради ОШ "Ђуро Стругар"; чесма је сада естетски уклопљена у амбијент (захваљујући несебичној помоћи родитеља наших ученика!), а зидови освежени новом бојом.

Дочекали смо нову генерацију ученика сигурни да је наше 'издвојено одељење' у згради ОШ заиста наше, и да су пред нама године додатне адаптације и сталног прилагођавања школског амбијента потребама наших ученика. Такође, несмањено интересовање основаца за упис у школу нових технологија, као и даљи рад и успеси наших бивших ученика, говоре о квалитету нашег рада. "Политехника" улази у нову школску 2013/2014. годину ојачана додатним ентузијазмом!

Победа на XX Републичком такмичењу у компјутерском моделирању!

Деветочлана екипа наше школе отишла је у Пирот, где се 24. и 25. маја одржавало XX Републичко такмичење машинских школа Србије у компјутерском конструисању (за четврте разреде) и у техничком цртању у AutoCAD-у (за прве и друге разреде). "Политехника" је имала четири такмичара, који су постигли изванредан успех на регионалном такмичењу на Машинском факултету у Београду: Ћурчић Душан, Стевановић Марко, Пејић Душан и Пејић Драган.


Из Пирота смо се вратили поносни на своје ученике: Пејић Драган је постао републички првак у моделирању машинских елемената и конструкција! Наша остала три такмичара, иако пласирани високо, нису постигли толики успех, али пред њима су још увек године школовања и не сумњамо да ће у некој наредној прилици постићи више. Рад и труд, уз посвећеност и ентузијазам, исплатио се - "Политехника" несумњиво школује вредне и талентоване младе људе, који сигурно крче свој пут напред - у ери нових технологија.
Наше ученике припремали су за такмичење професори Владимир Крњајић и Винко Шимпрага, а овим путем смо такође учествовали у подизању вештина и значаја конструисања у AutoCAD-у на виши ниво, будући да се први пут такмичење у AutoCAD конструисању појављује на републичком нивоу.


Победнику и учесницима још једном честитамо - ви сте понос наше школе и њено право лице!


Ауто школа "Логистика" награђује матуранте Политехнике!

Ауто школа "Логистика" наставља своју традиционалну акцију награђивања матураната средњих школа Новог Београда. Ове године, шест наших матураната ће добити комплетну обуку за полагање возачког испита за 50% пуне цене, а остатак се може платити у четири рате. Услов је да се матуранти, које школа одреди, пријаве ауто школи до 20. маја и одмах после 1. јуна започну обуку.

http://www.autoskolenovibeograd.com/

Директор школе,
Душан Миловановић

Дан роботике и мехатронике у Политехници

ПОЛИТЕХНИКА – школа за нове технологије, са Новог Београда, је средња стручна школа која постоји већ четири деценије. Образује изузетно модерне образовне профиле из домена технике, међу којима су и Техничар за роботику и Техничар мехатронике. Поред бројних и неоспорних успеха у пољу образовања, Школа се последњих година посебно истиче по својој Секцији за LEGO роботику, која привлачи велики број ученика, а чије су роботи предмет сталног интересовања публике, али и бројних медија.


Инспирисана манифестацијом “Дани будућности – РОБОТИКА“ и учешћем својих ученика на њој, ПОЛИТЕХНИКА – школа за нове технологије организује манифестацију


ДАН РОБОТИКЕ И МЕХАТРОНИКЕ у ПОЛИТЕХНИЦИ


која ће се одвијати у простору Школе (Булевар др Зорана Ђинђића 152а, Нови Београд) у петак 14.12.2012.године од 15h.


Најзначајнији гости, који ће одржати презентације и предавања су научници Центра за роботику из Института Михајло Пупин, професори и асистенти са Катедре за сигнале и системе Електротехничког факултета у Београду и Катедре за мехатронику, роботику и аутоматизацију Факултета техничких наука из Новог Сада. Публици ће бити приказана и видео-презентација такозваног „концепта будућности“ компаније FESTO, са посебним акцентом на бионици – апликацији принципа идентификованих у природи на пројектовање ињжењерских система.


Партнер ПОЛИТЕХНИКЕ и покровитељ ове манифестације је компанија Schneider Electric.


Ученици Школе – чланови Секције за LEGO роботику, ће и сами приказати нове роботе које су креирали. Идеја тима ПОЛИТЕХНИКЕ јесте да гради нове и јача постојећа партнерства, јер она школује и будуће студенте, инжењере и научнике који ће, у блиској будућности, налазити своје место и у овим најзначајнијим институцијама и компанијама у Србији.


Изузетан одзив на који је ПОЛИТЕХНИКА наишла позивајући овако еминентне госте говори, на првом месту, о томе да значајне институције и компаније препознају важност квалитетног образовања младих генерација, То би требало да прерасте у тренд, јер је од изузетне важности за будућност и напредак целог нашег друштва.

Архиву можете погледати ОВДЕ